Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Precíziós klimatizálás

2015/12. lapszám | Horváth Gábor |  8979 |

Precíziós klimatizálás

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a precíziós klímaszekrényeket IT, telefon- és Internet-központok, különféle adatfeldolgozók szervertermeinek légkondicionálásánál (szándékosan nem csak hűtést írtam) használjuk, melyekre a hőterhelés igen nagy koncentrációja jellemező, de előfordul más jellegű technológiai felhasználás, pl. mérőszobák, laboratóriumok, ipari csarnokok, transzformátor- és kapcsolószekrény-termek stb. kondicionálása is.

Annak érdekében, hogy az ilyen helyiségekben felszerelt berendezések megfelelően működjenek, feltétlenül szükséges egész évben állandó hő- és páratartalom-értékek fenntartása, ezért a környezeti jellemzők ellenőrzéséről beszélünk, nem egyszerű hűtésről, emellett nagyon fontos a levegő tisztaságának megőrzése is.

Több más felhasználási terület mellett jellemzően telekommunikációs berendezéseket tartalmazó konténerek hűtőberendezései a monoblokk-, ill. split-rendszerű direkt szabadhűtéses, keverőzsaluval ellátott ún. „telekom” készülékek. Ezek a készülékek nem rendelkeznek beépített párásítással, de tervezési koncepciójukban és tulajdonságaikban nagyon hasonlítanak precíziós klímaszekrényekre.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés