Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Saunier Duval innovációk 2016-ban

2016/4. lapszám | Fördős Norbert |  1345 |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Saunier Duval innovációk 2016-ban

A tavalyi év – főleg az ErP miatt – az aktuális követelményeket teljesítő berendezések cseréjéről, illetve bevezetéséről szólt a Saunier Duval márka hazai termékkínálatában, 2016-ban azonban már az innováció veszi át a főszerepet. „We make your life easier” – hirdeti a márka szlogenje, amelynek teljesítését – többek között – az alábbi két termék hivatott szolgálni.

HelioSet

A szerelők mindig is jobban preferálják az egyszerűbben telepíthető, kompakt berendezéseket, a fogyasztók pedig általában az elfogadhatóbb beruházási költségekkel járó megoldásokat keresik. Mindezek alapján a Saunier Duval egy olyan új szolár HMV rendszert jelentetett meg 2015-ben, ami egy termékcsaládban egyesíti a nyomás alatti, illetve a drainback rendszerű napenergiás eszközöket (a korábbi HelioSet drainback család utódaként). Bármelyik megoldásból induljunk is ki, először a kétféle alaptartály (FES1 150 BM, mono vagy FES2 250 BM, bivalens) közül kell egyet kiválasztanunk, amelyre (akár később) nyomás alatt működő vagy drainback elvű szolár állomást köthetünk a választott működési mód alapján. A GHS 8 (nyomás alatti), illetve a GHSD 8 (drainback) szolár állomások a fent megnevezett tartályok palástjára klipszek segítségével rögzíthetők; ezek integráltan tartalmazzák a működéshez szükséges alkotóelemeket, valamint a magyar nyelvű, háttérvilágított menürendszert. Igazi kuriózum az opcionálisan rendelhető elektromos utánfűtés (2,5 kW) beépíthetősége és a működés; segítségével a csőspirálban található szolár hőhordozó közeget melegítjük, a kollektorok kizárása mellett (belső 3-utas váltószelep segítségével).

1. kép: HelioSet – drainback elven működőp GHSD 8 szolárállomás opcionálisan beépített elektromos fűtőpatronnal

2. kép: MiGo okostermosztát vezeték nélküli kommunikációval ​(gateway + termosztát).

MiGo

A MiGo egy Android (4.0-tól) vagy iOS (8.0-tól) operációs rendszerrel ellátott okostelefonon keresztül a világ bármely pontjáról távfelügyelet biztosító, úgynevezett csatlakoztatott (helyi wifin működő) szabályozó. Ez a termosztát kompatibilis az összes, e-bus kommunikációra képes Saunier Duval készülékkel, így támogatva a modulációs fűtést, és olyan funkciókat tartalmaz, mint például az előrejelzés, az automatikus fűtési jelleggörbe. Ezen kívül lehetővé teszi például az időprogramok használatát, valamint a fogyasztási adatok áttekintését, amelyhez a webről kaphat adatokat a komfortfunkciók (és adott esetben a szoftverfrissítések) számára. A MiGo termosztát egy fűtési kört (padlófűtés vagy radiátor), valamint a HMV készítést menedzseli azonos időben, igényekre szabott időprogramokkal és felülbírálási funkciókkal. A MiGo termosztáthoz történő hozzáférést több okostelefonon is meg lehet osztani, ami azt jelenti, hogy a család összes tagja képes vezérelni a fűtési rendszert.

Ezen kívül egy applikáció több, más lakóingatlanokban felszerelt MiGo termosztátot is tud működtetni. Az ingyenesen elérhető alkalmazás (MiGo) gyors hozzáférést ad a fűtés és HMV információkhoz és a beállításokhoz. Lehetőség van arra, hogy az energiafogyasztás energiatípusra (gáz vagy elektromosság) felosztva jelenhessen meg, és azt napi, havi vagy éves bontásban használjuk.


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem