Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Bajok vannak a szakmunkásképzésben

2016/7-8. lapszám | Veresegyházi Béla |  671 |

Bajok vannak a szakmunkásképzésben

Úgy kezdődött, hogy az Épületgépészet Képzőművészei verseny után más aktivitást is szerettünk volna szervezni a hazai középfokú épületgépész szakképző intézményeknek, így beszélgettünk néhány gyártói képviselő kollégával, akik zömükben nem túl pozitív véleményt fogalmaztak meg az iskolapadból kikerülő utánpótlásról.

Ezután felkértük Cséki Istvánt egy cikk megírására a témában, majd – hogy az érintettek is szót kapjanak – szétküldtük a cikket a képző intézmények igazgatóinak, kérve őket, hogy néhány sorban fogalmazzák meg véleményüket, helyzetértékelésüket. Ezen írásokat olvashatják a következő hasábokon, egyéb cikkeink mellett.

Az intézmények nagyon komoly problémákra hívták fel a figyelmünket! Több ismétlődő gond is felbukkant, de mindegyik írás egyedi körülményeket, gondolatokat is előtérbe hozott. Az intézményvezetők a néhány sor helyett oldalakat írtak, ami szintén jelzi a problémák összetettségét és súlyosságát.

Mit lehet tenni? A kérdés nem is igazán ez, hanem hogy ki, mikor és hogyan cselekedjen. Mert így gond lesz a nem is túl távoli jövő épületgépész kivitelezőivel.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

KépzésOktatás