Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

A kereskedelmi hűtőberendezések evolúciója

2016/6. lapszám | VGF&HKL online |  614 |

A kereskedelmi hűtőberendezések evolúciója

Megtermelt élelmiszereink jó részét a betakarítás, illetve feldolgozás után hűtve kell tárolni, illetve szállításukat is zárt hűtőláncon belül kell megoldani. ez azt jelenti, hogy a termelés helyszínén is kell rendelkezni hűtőkapacitással, a szállítást is hűtött járművekkel kell megoldani, az elosztási helyeken (közértekben, bevásárló központokban) is hűtve kell tárolni az árukat.

A vásárláskor egy kicsit megszakad a zárt lánc, mert a vásárlók vélhetően hűtés nélkül fogják hazaszállítani a megvásárolt árukat, viszont otthon rögtön a hűtőbe vagy a fagyasztóba kerülnek a hűtést igénylő termékek. Bizonyos szállítási időt kibírnak a fagyasztott termékek is hűtés nélkül, de biztosan nem tesz jót az állaguknak a hűtés nélküli szállítás. A kereskedelmi hűtés tulajdonképpen egyidős magával a hűtéssel, hiszen az élelmiszerek hosszabb eltarthatósága érdekében találták ki.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés