Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Sopronban, a nyugati végeken

2016/11. lapszám | Lantos Tivadar |  718 |

Sopronban, a nyugati végeken

Ez alkalommal a soproni épületgépész kereskedőket látogattuk meg. Bár Sopron nem egy alvó kisváros, sőt a fesztiválok idején több élet is szorul belé néha, mint az elviselhető lenne, a mi kicsiny épületgépész túránk is okozott meglepetést. Mindenki hozta a kötelezőt, de volt egyvalaki, aki érdekes problémát vetett fel.

A hűség városában

Sopronban öt épületgépész kereskedést látogattunk meg; egy újabb Szatmári-üzletet, az Egresits és Fiai Kft.-t, az A1-et, egy Mart-boltot, és végül, de nem utolsó sorban egy Füzi Szerelvénykereskedést. Elmondhatjuk, hogy nagyjából mindenki azonosan jól teljesített, a Szatmári üzletében azonban találkoztunk egy sarkalatos problémával, amelyet tisztáznunk kell.

Többen is jelezték felénk, kérdezték tőlünk; mit kell akkor tudni egy kereskedőnek? Mennyire kell felkészültnek lennie a szakmát érintő témákban? Nyilvánvaló, hogy nem tudhat mindenki mindent, de a legtöbb kérdésben bizony helyt kell állni, a szerelők kérdéseinek izzasztó gyűrűjében sok esetben kell megoldási javaslatokat adni. Sok szerelő mondja azt, hogy a szakma gyakorlati ismerete a kereskedésekben kezdődik, mert itt lehet új információt kapni a felhasznált anyagokról, az új technológiákról, mert mindenhez kell érteni, elég magas szinten. Az országot járva többségében nagyon sokoldalú, profi szakemberekkel találkoztunk, bár akadtak olyanok is, akik kevésbé voltak felkészültek a területet illetően. Mi a laikusok szempontjából vizsgáljuk a kereskedéseket – a nem szakemberek pedig elsősorban magabiztos, megbízható, és hiteles információkat várnak a kereskedőktől.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

Kereskedelem