VGF&HKL szaklap

Konyhamalac és mosogatógép

2016. november 12. | Lantos Tivadar |  1230 | |

Konyhamalac és mosogatógép

Egy modern konyha szerves részének tekinthető ma már a konyhamalac, valamint a mosogatógép. A piacon többfajta ilyen eszköz között válogathatunk, a lehetőségeknek elsősorban a pénztárca szab határt. A telepítésüknél azonban néhány dologra érdemes odafigyelni.

Mindent bele?

Az első konyhamalacot Amerikában építette 1927-ben John W. Hammes. Magyarországon az első „malacot” 1996-ban adták el, és a a statisztikák szerint ma már évente körülbelül ezer háztartási és ötszáz ipari készülék kerül forgalomba.

Konyhamalac

A konyhai mosogatók alá szerelhető berendezés, annak ellenére, hogy aprítógép, nem veszélyes, nincsen benne penge – két kis kalapács, valamint őrlőgyűrűk zúzzák pépessé a szerves anyagokat. Ha olyan tárgy kerül bele, amely nem ledarálható, a konyhamalac automatikusan leáll, és áramtalanítás után kézzel könnyen kivehető az idegen tárgy. A legtöbb konyhamalacban szinte minden szerves hulladék ledarálható, zöldségek és gyümölcsök szára, héja, gyökere; az étkezés után minden, ami a tányéron maradt, illetve minden főtt vagy sült ételmaradék is. A húsról levágott faggyú és inak, valamint a szalonna porcogója és bőre is eltüntethető ilyen módon. Semmi olyat nem szabad viszont beletenni, ami nem lebontható anyag, például zacskók, fóliák, habtálcák, alufólia, befőttes gumi, kupakok stb.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, . Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

HáztartásKonyhamalacMosogatógép