Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Épületgépészet

Az EPH rejtelmei II.

Villamosság vs. gépészet

2016/11. lapszám | Rátai Attila |  1039 |

Figylem! Ez a cikk 6 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Az EPH rejtelmei II.

Persze el lehet viccelődni azzal, hogy egyik szakma fontosabb, hogy a festő az építkezési tápláléklánc legalja, hogy a kőműves azért van, hogy újra megcsináljuk, amit szétvésett – de ennek semmi értelme. (Szeretnék egyszer villanyszerelőként annyi megbecsülésben részesülni, mint egy burkoló, asztalos vagy festő – mert ugyebár ki hallott már olyat, hogy az ügyfél megkapta álmai vezetékezését vagy alternatív kapcsolóját?) A lényeg, hogy van a villamos szakma, és van a többi.

Mai cikkünkben beszélni fogunk arról, hogy a gépészet milyen területén érdemes jóban lenni egy olyan humanoiddal, aki legalább az Ecserin vett villanyszerelői bizonyítvánnyal rendelkezik. A tévhittel ellentétben nincs az a nem erősáramú villamos képzés, ami megengedni villamos berendezések betáplálásának kivitelezését. (Bővebben: 21/2010. (V. 14.) NFGM rendelet mellékletének 10. villamosenergia ipar fejezete.) Ugyanakkor a villamos szakmában – egyre inkább – megértett és alkalmazott követelmények alkalmazása nem ártana a gépészeknél sem.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

EPH