Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Gázellátás

Problémák a gázszeleppel

2016/11. lapszám | Veresegyházi Béla |  7106 |

Figylem! Ez a cikk 6 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Problémák a gázszeleppel

Névtelenséget kérő szervizes szakember hívta fel a figyelmünket egy manapság egyre gyakrabban jelentkező problémára, amelynek szereplői a gáz(minőség), az acél anyagú gázvezeték és a gázszelep.

Pár éve, amikor az európai gázpiacok egységesültek, és a vezetékeinkbe az addigi, viszonylag homogén földgáz helyett több helyről származó, változó minőségű gázok kezdtek érkezni, a kazángyártók erre való reakcióként gáz-adaptív készülékeket kezdtek konstruálni, amelyek a gáz minőségének változásaira is képesek voltak reagálni. Változott a konstrukció, és ezzel párhuzamosan, az árverseny hozományaként egyre kisebb, anyagtakarékosabb kazánok készültek, mígnem a gázszelep annyira összement, hogy a járatai egészen szűkek nem lettek. No és természetesen a szerkezetbe már nem fért be nyomásszabályozó, és csak egy kicsike szűrő, ami nem képes hatékonyan ellátni feladatát.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés