Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Áremelést!

2017/4. lapszám | Szemán Róbert |  1217 |

Figylem! Ez a cikk 7 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Áremelést!

Lapzártánk előtt jelent meg a Statisztikai Hivatal jelentése, mely szerint 2016-ban az építési engedélyek számának robbanásszerű növekedése volt tapasztalható. A harmincezret is meghaladó (pontosan 31 559) ház, illetve lakás engedélyeztetése, bejelentése megközelíti a tíz évvel ezelőtti szintet.

Szerkesztőségünk a főváros XIII. kerületében található, így naponta nyomon követhetjük a fellendülő építőipart. Az elmúlt időszakban több tucat toronydarut telepítettek, és a szerkezetépítés üteme alapján, nyáron már az épületgépészeti munkáknál fognak tartani. Tapasztalataink és a tervezőkollégákkal folytatott beszélgetések is azt mutatják, hogy a munkaellátottságuk 110%-os, határidőről határidőre bukdácsolnak. A kivitelezők sem panaszkodnak, sokan már most leszerződtek az egész éves kapacitásukat lefedve. A munkák határidőre történő átadásának legnagyobb akadálya az elektromos és épületgépész szakemberek hiánya lesz.

A cikk még 5 712 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés