Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Berobbanunk a köztudatba

MSZ EN 60079-0-Robbanóképes közegek: Gyártmányokra vonatkozó általános követelmények II.

2017/4. lapszám | Rátai Attila |  732 |

Berobbanunk a köztudatba

Igen áldásos számomra ez a cikksorozat. Azzal foglalkozhatok, amit szeretek, és az a munkám, hogy jobban megtanuljam. Ebben a szellemben folytatom az MSZ 60079-0 szabvány ismertetését. Eddig is sok érdekes dolgot ismerhettünk meg, és még csak a szabványnak körülbelül a harmadánál járunk. Fejtegetésünket a nemfémes tokozásokkal és tokozásrészekre vonatkozó szabványi követelményekkel folytatjuk.

Meghatározások

Először is kezdjünk pár meghatározással, amelyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a most tárgyalt részeket megértsük.

Tartós üzemi hőmérséklet (COT – continous operating temperature): Az a legnagyobb hőmérséklet, amely a tervezett alkalmazásában garantálja a gyártmány vagy egy része anyagának stabilitását és sértetlenségét a várható élettartamára.

„TI” hőmérsékletindex: Vonatkozó szabványok szerint elvégzett vizsgálat, amely azt vizsgálja, hogy melegítés hatására a hajlítási szilárdság nem csökken egy megadott érték alá. A szabvány megengedi egyéb módokon a hajlítási szilárdság vizsgálatát, amennyiben bizonyos feltételek teljesülnek. A „TI” egyik ilyen alternatívája az „RTI”. Ezen eljárások elvégzését a vonatkozó szabványok részletesen leírják – a mi szemszögünkből csak a gyártó által közölt ezen jellemzőket alátámasztó adatokra van szükségünk. Ha ezek sárkány CE jelet támasztanak alá, akkor elszállunk.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

Szabványok