Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

FűtéstechnikaTanulságos történetek

Közös kéménynek túros a háta

2017/4. lapszám | Veresegyházi Béla |  2530 |

Figylem! Ez a cikk 5 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Közös kéménynek túros a háta

Izgalmas hívást, majd levelet kapott szerkesztőségünk egy társasházi közös képviselőtől, aki a segítségünket kérte. Éppen komplex fűtési és elektromos felújítás zajlik ugyanis náluk, de egy-két elégedetlen lakó miatt nehezen, döcögve, sőt, a renitensek éppen a VGF egyik cikkével támasztották alá kifogásaikat. Személyünkben is megszólítva, utánanéztünk a történéseknek.

Kezdeti információnk – a társasházi képviselő asszony levele, illetve a vele folytatott telefonbeszélgetés alapján – az volt, hogy a társasház egy komoly, műszaki és pénzügyi szempontból nagyon tisztességes és megalapozott felújítást irányzott elő, kémény- és vízmelegítő-kiváltással, elektromos hálózat-felújítással. A mindenkire vonatkozó rész nagy vonalakban: termofor gyűjtőkémény és arra kötött átfolyós gáz-vízmelegítők helyett kondenzációs égéstermék-elvezetés, azaz a 4 lakásonként közös kéménytestbe egyedileg, lakásonként behúzott elvezetők, valamint elektromos felújítás. Az opcionális pedig: kondenzációs kombi cirkók fűtésre és/vagy csak vízmelegítésre, vagy a konvektorok leszerelésével és radiátorok feltételével központi fűtés kiépítése. A másik kombináció: elektromos vízmelegítő a gáz-vízmelegítő helyén, és maradnak a gázkonvektorok fűtésre – ez esetben a kéménycsatlakozást ledugózzák, de a lehetőség fennáll a későbbi csatlakozásra.

A cikk még 8 903 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Kémény