Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Gázszolgáltató lépett a kazánpiacra

2017/12. lapszám | Czire Attila |  3270 |

Gázszolgáltató lépett a kazánpiacra

Az elkerülhetetlen áttérés a kondenzációs gázkészülékekre nem elhanyagolható befektetés, éppen ezért lehet jó hír a felhasználóknak, hogy nyugat-európai példákat követve már hazai közműszolgáltató is kínál részletfizetési lehetőséget az erre a célra összeállított gázkazáncsomagjaira.

Valamennyi önrészt vállalni kell, a többi részlet a (külön) számlán szerepel majd, azaz nem banki konstrukcióról beszélünk. Az említett ajánlatokban a gázkészüléken kívül a beüzemelés és még sok minden más is helyet kapott, így a szerelőket nyilván inkább az foglalkoztathatja, hogy ők mennyire jutnak szerephez ebben az elképzelésben.

Megéri?

A cég természetesen nem egyszerűen a gázkazán-forgalmazásba akar beszállni, hanem a saját jól felfogott érdekében is igyekszik a fogyasztóknak megkönnyíteni az átállást a kondenzációs technológiára, emellett járulékos szolgáltatásokat is értékesítve nekik. Nyilván mindenki maga dönti el, hogy él-e a lehetőséggel, a „mindentegykézből” kétségkívül kényelmes, ebből adódóan vélhetőleg nem a legolcsóbb megoldás. Az utánajárás viszont tényleg sokkal kevesebb, ráadásul a „mesterek” sem kockázati tényezőként jelennek meg, hiszen megválogatják a programban helyet kapó szakembereket. A szolgáltató biztos nem jár rosszul, a fogyasztó eldöntheti, hogy megfizeti-e – akár részletekben – a pluszkomfort és biztonság árát, a szerelőknek pedig mindez folyamatos munkalehetőséget jelenthet.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

JogszabályokKazán