Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Tanulságos történetekVízellátás

Egy csipkés flexicső története

2017/7-8. lapszám | Lantos Tivadar |  4156 |

Figylem! Ez a cikk 6 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Egy csipkés flexicső története

A negatív körülmények különös összjátéka néha fura és látványos jelenségeket képes produkálni. Mint például egy belsejét a fémszövetein átpréselő hétköznapi flexicső. Nem kell hozzá mekmester, szerelési hiba, csupán néhány gyengébb minőségű alkatrész.

Flexicsővel egyszerűbb?

A gumibetétes csövet fémszálakkal megerősített védőszövet borítja, amely jó vezetőképességgel rendelkezik az EPH miatt. A flexibilis csöveken különböző színekkel jelölik a felhasználhatóságot, ennek megfelelően piros-kékkel a víz, sárgával a gáz bekötésére alkalmas vezetékeket. Mint minden építőipari, épületgépészeti termék esetén, a minőséget nagymértékben meghatározza a márkanév, a gyártási hely. Elsősorban a belső gumi vastagságában, a védőszövet erősségében lehetnek eltérések, melyek a flexicső élettartamát, rendeltetését nagymértékben meghatározhatják. A csöveknek ugyanis a víz/gáz hálózatban uralkodó hőmérséklettel, nyomással, vízminőséggel, gázfajtával (pentánnal) szemben ellenállóaknak kell lenniük. Az ár árulkodó jele lehet a minőségnek, a túl olcsó flexibilis csövek valószínűsíthetően jóval kevesebbet bírnak, mint a drágábbak.

A cikk még 3 380 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

SzerelvényekTanulságosVízellátás