Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Klímamustra Budapesten

2017/7-8. lapszám | Lantos Tivadar |  7127 |

Klímamustra Budapesten

A nyári időszakban a hűtősök dolgoznak, a gázosok pihennek. Nagyvonalakban igaz ez az állítás, ennek megfelelően most azt vizsgáltuk, mi újság a klímák piacán; épületgépész kereskedéseket és multi barkácsboltokat vettünk górcső alá.

Első közelítésben arra voltunk kíváncsiak, igaz-e az állítás, miszerint „barkácsboltból klímát ne!” Hogy miért ne onnan vásároljon a megrendelő, arra az az adekvát válasz, hogy a legtöbb esetben az eladók nem tudnak szakszerű és megbízható információt adni a berendezésről, telepítésről. A készülékek sem mindig a legmegbízhatóbb minőségűek, és a választék is gyenge, és az alkatrészellátással, a garancia érvényesítésével is gondok lehetnek. Ezek a megállapítások nagyrészt igazak, de a multinacionális barkácsbolti eladók azért, mint kiderült, elég jól képzettek, és a berendezés gyorsan felkerül a helyére. Igaz „mantraszerűen” – mintha könyvből olvasnák – mondják el a szükséges információkat, de ez talán egy laikus vásárlónak elég is lehet.

Való igaz, hogy kielégítő, és szakszerű információhoz csak épületgépész kereskedésben juthatunk. Ott mindig találunk egy klímást a sok eladó közül, aki korábban szerelt, javított, szervizelt berendezést, vagy tanulta, vagy az évek hosszú során „ráragadtak” a hűtéstechnika szakmai alapjai.

Ez alkalommal öt üzletet látogattunk meg, a Haller utcában Ferencziéknél jártunk, a XVII. kerületben a Termofix Épületgépészetet, valamint az Obi, a Bauhaus és az Euronics áruházakat vizitáltuk.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

Kereskedelem