VGF&HKL szaklap

Komplex szemléletmód ivóvízhálózatok kialakításakor I.

2017. június 2. | Lászlófi András |  198 | |

Komplex szemléletmód ivóvízhálózatok kialakításakor I.

Keressük az egyensúlyt higiénia, komfort, energiahatékonyság között. Vonatkozó szabványok és jogszabályok, kialakítási változatok, előírt vízhőmérsékletek, helyes anyagválasztás – ezekről lesz szó cikkünkben.

A jó minőségű, emberi igényeinket kielégítő mennyiségű és hőmérsékletű ivóvíz mindennapos elvárásunk, mégis kevés szó esik róla az épületgépész szakmában – vélhetően azért, mert sok más országgal ellentétben Magyarországon bőven áll rendelkezésre kiváló minőségű víz. Az, hogy az ivóvíz tiszta, higiéniai szempontból kifogástalan maradjon, és később is változatlan minőségben jusson el az emberekhez, szükséges mind a most aktív, mind a felnövekvő tervező-, illetve szerelőgenerációnak megtalálni az összhangot a biztonságos és kedvező telepítési és üzemeltetési költségű, higiénikus ivóvízhálózatok területén. Jelen írásomban a higiéniai, komfort- és energiahatékonysági követelmények és a gyakorlati megoldások összekapcsolásában szeretnék segítséget nyújtani.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, . Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés