Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Vízellátás

Komplex szemléletmód ivóvízhálózatok kialakításakor I.

2017/6. lapszám | Lászlófi András |  779 |

Figylem! Ez a cikk 6 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Komplex szemléletmód ivóvízhálózatok kialakításakor I.

Keressük az egyensúlyt higiénia, komfort, energiahatékonyság között. Vonatkozó szabványok és jogszabályok, kialakítási változatok, előírt vízhőmérsékletek, helyes anyagválasztás – ezekről lesz szó cikkünkben.

A jó minőségű, emberi igényeinket kielégítő mennyiségű és hőmérsékletű ivóvíz mindennapos elvárásunk, mégis kevés szó esik róla az épületgépész szakmában – vélhetően azért, mert sok más országgal ellentétben Magyarországon bőven áll rendelkezésre kiváló minőségű víz. Az, hogy az ivóvíz tiszta, higiéniai szempontból kifogástalan maradjon, és később is változatlan minőségben jusson el az emberekhez, szükséges mind a most aktív, mind a felnövekvő tervező-, illetve szerelőgenerációnak megtalálni az összhangot a biztonságos és kedvező telepítési és üzemeltetési költségű, higiénikus ivóvízhálózatok területén. Jelen írásomban a higiéniai, komfort- és energiahatékonysági követelmények és a gyakorlati megoldások összekapcsolásában szeretnék segítséget nyújtani.

A cikk még 10 128 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés