Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Lászlófi András

 7967 | |

Lászlófi András cikkei

Lászlófi András

Ivóvíz-higiénia

Az ivóvízhálózatok kialakítása

2018. július 9. |  8234

Mindenki számára természetes, hogy az ivóvíznek az épületek minden kívánt pontján rendelkezésre kell állnia, mindig a legjobb minőségben, a kívánt hőmérsékleten és elegendő mennyiségben az egyes fogyasztási helyeken. Milyen megoldások állnak a szakemberek rendelkezésére ennek biztosítása érdekében? Hogyan lehet összeegyeztetni a jogi és szakmai szabályozások előírásait a mindennapi gyakorlattal, a gazdasági szempontokkal?

Lászlófi András

Komplex szemléletmód ivóvízhálózatok kialakításakor II.

2017. július 7. |  1275

Korábbi cikkemben az ivóvízhigiéniára vonatkozó szabványok és jogszabályok tükrében kerestem az egyensúlyt higiénia, komfort és energiahatékonyság között; a higiénikus hálózatkialakítási lehetőségek, előírt vízhőmérsékletek, helyes anyagválasztás témaköreivel foglalkoztam részletesen. Jelen írásomban tovább vizsgálom a higiénia, komfort és az energiahatékonyság szempontjait az optimális csővezetés, hideg- melegvízcsövek egymásra hatásával és cirkulációs hálózatok kialakítási kérdéseivel kapcsolatban.

Lászlófi András

Komplex szemléletmód ivóvízhálózatok kialakításakor I.

2017. június 2. |  724

Keressük az egyensúlyt higiénia, komfort, energiahatékonyság között. Vonatkozó szabványok és jogszabályok, kialakítási változatok, előírt vízhőmérsékletek, helyes anyagválasztás – ezekről lesz szó cikkünkben.

Lászlófi András

Megoldás a szennyvízvezetékekben keletkező zajok csillapítására

2015. április 3. |  4969
1

Az elmúlt években több felmérés hasonló eredményt hozott, miszerint a lakókörnyezetünkben fellépő zavaró tényezők közül az emberek 60%-a számára a zaj a leginkább zavaró tényező.