Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

FűtéstechnikaTanulságos történetek

Több évtizede tart a harag a fűtés miatt

2017/5. lapszám | Bokor András |  984 |

Figylem! Ez a cikk 5 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Több évtizede tart a harag a fűtés miatt

Az igazságügyi szakértő, Bokor András szemével most egy olyan történetet vizsgálunk meg, ahol a felek több mint 20 éve pereskednek, és nem tudnak megegyezésre jutni. Az első látásra „Fülemüle-ügynek” tűnő vitában mindkét fél számára a legolcsóbb és legjövedelmezőbb megoldás a megegyezés lenne, ez eddig mégis lehetetlennek tűnt.

Bokor András okleveles gépészmérnök, igazságügyi szakértő rovata

Egyből kettőt

A főváros egyik patinás épületében, a földszinten kialakított üzlethelyiségek fűtése körül bontakozott ki a vita, még a ’90-es évek második felében. A felek közötti viszony azóta egyre jegesebbé vált. Az épület műemlék-jellegű, ezért szigorú szabályok védik a megjelenését, a homlokzatot nem zavarhatják meg oda nem illő készülékek telepítésével. A földszinten található két üzlet valamikor egy volt, de az idők folyamán leválasztották őket, és ez alakította ki a vitás szituációt. A hajdani nagy üzlethelyiségnek egy kéményjárata volt, amelyre egy falikazán dolgozott. Az üzletet egy fallal kettéválasztották, ennek következtében az egyik bérleményben maradt a kazán, így a karbantartás, az üzemeltetés is az egyik bérlőhöz került, sőt, a gázmérő is nála volt elhelyezve.

A megállapodásban, és a szerződésben benne foglaltatott, hogy a két bérlő a felmerülő költségeken egyenlő arányban osztozik. Erre mondják azt, hogy „közös lónak túros a háta”.

A cikk még 6 417 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Bokor András