Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

eloBLOCK: elektromos fali Vaillant termékcsalád

2017/5. lapszám | Fördős Norbert |  591 |

eloBLOCK: elektromos fali Vaillant termékcsalád

Az energiával kapcsolatos termékekre vonatkozó uniós rendelet (ErP), valamint a környezettudatos tervezés elősegítését szorgalmazó előírások – többek között – a fosszilis tüzelőanyag-felhasználást, illetve az azok használatából eredő károsanyag-kibocsátást hivatottak csökkenteni, az úgynevezett 20-20-20-as célok teljesítése végett. Ehhez kíván hozzájárulni a Vaillant eloBLOCK termékcsaládja.

Az elektromos fűtőkészülékek biztonságosak, tiszták és nagyon kényelmesek. Ezek a hőtermelők zöld árammal működtetve rendkívül környezetbarát megoldást nyújtanak, alkalmazhatók azonban másfűtési rendszerek kiegészítésére is, amelyek megújuló energiákat (napelem, hőszivattyús berendezés) használnak, így biztosítva az elektromos áramból nyert – adott esetben – olcsó fűtési hőt. Széles teljesítményszabályozásának, kompakt felépítésének és csekély tömegének köszönhetően szinte bárhová gyorsan, illetve egyszerűen felszerelhető a kazán. Az eloBLOCK könnyedén átveszi a csúcsterhelések lefedését egy hőszivattyúból, valamint multifunkciós tárolóból álló rendszerben; a hidraulikus bekötés különösen egyszerű, és a működtetést a hőszivattyú végzi. Melegvíztárolós rendszerekben az eloBLOCK jó alternatíva az elektromos fűtőpatronokhoz képest, mint belső csöves utánfűtő, napelemes rendszerrel összekötve pedig jelentősen hozzájárul a saját magunk által termelt energia hatékonyabb felhasználásához, ezenkívül előnyösen használható hőtárolós kályhaként, propángázos, valamint ivóvízvédelmi területek fűtési rendszereiben. Az eloBLOCK készülék annyira könnyű és kompakt, hogy akár még mobil egységként is használható, épületszerkezetek kiszárítására.

Az eloBLOCK nyolcféle teljesítménynagyságban kapható 6 és 28 kW között, kifinomult teljesítményszabályozásával pedig minden igényt pontosan teljesít. Magasabb hőszükségletek esetén több 24 vagy 28 kW-os készüléket lehet kaszkádkapcsolásban működtetni. A burkolaton belül minden fontos alkotóelem megtalálható: fűtési szivattyú, biztonsági lefúvató szelep, tágulási tartály, fűtési nyomásszenzor, előremenő hőfokérzékelő és egy az időjáráskövető működésre előkészített szabályozó. Az eloBLOCK készülékbe beépített fűtőelemek működési sorrendje automatikusan változik, hogy közel azonos legyen azok üzemideje, ezenkívül áramszünetet követően az eloBLOCK automatikusan újraindul.

Az első teljesítmény-fokozat bekapcsolása időkésleltetéssel indul, mint ahogy a további kapcsolási lépések mindegyike is, egyenként, saját időtényezővel az előző fokozathoz képest. Ez a lágyindulás megakadályozza az áramellátó hálózat túlterheltségét, és ezzel az ellátás biztonságáról gondoskodik. További részletek a www.vaillant.hu honlapon.

ErPKondenzációs kazánVaillant


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem