VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

ecoTEC pure

Az igazi nagyság a teljesítményben nyilvánul meg

2017. március 5. | Fördős Norbert |  841 | |

ecoTEC pure

Az Európai Unió 2015. szeptember 26-tól életbe lépett döntése után, amely deklarálja, hogy tilos forgalomba helyezni a legtöbb hagyományos működésű hőtermelőt, növeli a keresletet azon kondenzációs készülékek irányába, amelyek alapvető fűtési és HMV készítési követelményeket teljesítenek.

A Vaillant jelenlegi ecoTEC termékcsaládja (pro & plus, valamint újabban az exclusive is) méltó elismertségre tett szert a magyar piacon, megbízhatóságából pedig az ügyfél, a kivitelező és a szervizes egyaránt profitál. Azonban ez a termékszegmens bizonyos esetekben nem teljesen versenyképes az átlagos pénzügyi keretekkel rendelkező lakossági felhasználók számára, akik korábban a hagyományos működésű „turbós” készülékek vásárlóinak táborát erősítették. Jelenleg az ErP az uniós piacokat a kondenzációs technika felé kényszeríti, ezért az alacsonyabb árszint lefedésére olyan kondenzációs hőtermelőre van szükség, amely képes helyettesíteni a hagyományos működésű Vaillant készülékek korábban megszokott árszintjét. Ez az igény természetesen nem csak Magyarországot érinti, így idén nálunk is megjelenik a számos országnál a közelmúltban bevezetett új termékszegmens, ecoTEC pure márkanév alatt. Az ecoTEC pure készülék magában hordozza a Vaillant legfőbb sajátosságait, beleértve a bevált technológiákat a hatékony és megbízható működésért, valamint alapvető funkciókat kínál az árérzékeny ügyfelek fűtési és HMV készítési szükségleteinek kielégítésére családi házakban vagy társasházi lakásokban.

A korábbi szokásoknak megfelelve ez a termékcsalád is a más modelleknél már rendkívül jól bevált tűzteret használja, rozsdamentes acél hőcserélővel. Újdonság azonban a fő alkotóelemekhez karbantartásnál vagy javításkor elülső hozzáférést biztosító hidraulikus blokk. Az új hidraulikus blokk függőleges csatlakozókkal rendelkezik (DIN kiosztás), amely külön rendelhető karbantartó csapkészlettel egészíthető ki. Az esetleges készülékcsere támogatása érdekében ugyanaz maradt a készülékméret, illetve az égéstermék adapter elhelyezkedése, mint bármelyik típusú ecoTEC pro esetén. Az ökodizájn követelményeknek megfelelően természetesen nagy hatékonyságú szivattyú támogatja a fűtési és HMV üzem működését, a kényelmes és komfortos használatot pedig új készülékelektronika, valamint megújult kezelőfelület szolgálja, kisméretű kijelzővel és 4 db gombbal.

A korábbi, hagyományos működésű Vaillant készülékek csatlakozásaival nagyrészt egyező kiosztás tehát megkönnyíti a cserét, ezáltal kényelmesebb telepítést biztosít, ehhez az igények függvényében kétféle kombi (23 vagy 28 kW maximális HMV teljesítménnyel) és egy 24 kW névleges teljesítményű fűtőkészülék választható. További részletek a www.vaillant.hu honlapon.

Vaillant


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem