Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Amit a földgázfogyasztókról tudni érdemes II.

2017/3. lapszám | Szilágyi Zsombor |  1013 |

Amit a földgázfogyasztókról tudni érdemes II.

2015 végén 214 ezer nem lakossági földgázfogyasztó volt az országban. Ebből 196 ezer fogyasztó a háztartásokhoz nagyon hasonló célra és mennyiségben használt földgázt; kis vállalkozások, hivatalok, intézmények. 2015-ben bekapcsoltak 5000 új, nem háztartási fogyasztót, és visszakapcsoltak 7000 korábban kikapcsoltat. 2015-ben is a nem háztartási fogyasztók mintegy 30%-a megszűnt, és ugyanebben az évben szinte ugyanennyi új fogyasztó is jelentkezett. A számok mögött a cégnévváltozás a leggyakoribb.

A földgázpiacon az utóbbi években bekövetkezett sok változás átalakította a gázellátás rendszerét, a fogyasztókra vonatkozó szabályokat is, de a fogyasztóknak a gázellátásra vonatkozó ismereteit nem nagyon. Azt gondolnánk, hogy a nem háztartási fogyasztóknál vannak képzett szakemberek, akik a gázellátás kérdéseiben jól felkészültek. Nem jellemző ez a helyzet a kisebb közületi fogyasztókra.

A következő, nem túl hízelgő felmérés országos átlagnak tekinthető. Ettől lényegesen eltérő (akár jobb is) lehet a helyzet a kedves olvasó környezetében, településén, országrészében. Az alábbi statisztikához megkérdeztünk mintegy 150 gázszerelőt és tucatnyi ügyfélszolgálati dolgozót. A felmérés 2015-ben készült.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

FelmérésFöldgáz

Kapcsolódó

Lakossági fogyasztók

Lakossági fogyasztók

Amit a földgázfogyasztókról tudni érdemes I.