Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Rozsdamentes és saválló bordáscső

az épületgépészetben

2017/3. lapszám | Dávid Sándor |  5691 |

Rozsdamentes és saválló bordáscső

A nemesacél bizonyítottan az egyik legellenállóbb anyag a külső időjárási és vegyi behatásokkal szemben. A rozsdamentes vagy saválló acélból készült, kézzel hajlítható víz-, gáz- és szolárcsövek is ebből az anyagból készülnek, annak érdekében, hogy a szakszerű beépítés után évtizedekig problémamentesen üzemeljenek.

A cső bordázatának kialakításából adódóan keresztmetszete a hajlítás hatására nem csökken, így biztosított a közel állandó ellenállás az egyenes és hajlított csőszakaszokon egyaránt. A bordáscső-szerelési technológia lehetővé teszi a kivitelezőnek, hogy a kivitelezés helyszínén a kívánt méretűre vágja a csőszakaszt, és/vagy a cső bordázatához illeszkedő csatlakozókkal peremezés nélkül, vagy a cső végeit speciális szerelőkészlettel peremezve a rendszer részét képező hollandival és tömítéssel a szükséges csőkötést néhány perc alatt elvégezze. A bordázott nemesacélcső ivóvíz-, fűtésrendszerbe és szolár hálózatba is beépíthető. De nézzük részletesebben.

Víz - és fűtésrendszerek rozsdamentes bordáscsövei

Az ivóvíz-, fűtés- és szolárrendszerekhez rozsdamentes acélból, speciális bordázattal ellátott csöveket használunk. Mérettartományuk ⅜”-tól 2”-ig terjed, ami széleskörű felhasználást tesz lehetővé. Különböző hosszúságú tekercsekben kerülnek forgalomba. A kisebb méretekben már több mint egy évtizede bizonyítja időtállóságát és könnyen szerelhetőségét a kivitelezők és felhasználók nagy örömére. Az utóbbi néhány évben már a nagyobb méretekben is jelentős felhasználás-növekedést láthatunk, az ipari beruházások megkövetelték az 1” feletti méreteket. Szerelésük kis odafigyeléssel és a technológiai előírások betartásával kiváló minőségű és hosszú élettartamú rendszer kialakítását teszik lehetővé.

1. kép: A Víz- és fűtésrendszerek rozsdamentes bordáscsövei különböző hosszúságú tekercsekben kerülnek forgalomba

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

Szerelvények