Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Dávid Sándor

 741 | |

Dávid Sándor cikkei

Dávid Sándor

Saválló menetes csőrendszerek az épületgépészetben

2019. október 7. |  356
1 5 (1)

Az utóbbi időben az egészséges ivóvízellátás biztosítása érdekében a korábbi műszaki és gazdasági szempontokat szigorú higiéniai előírások is kiegészítik. Így jutottunk el mára az ólom-, horganyzott, műanyag-, és rézcsöveken keresztül a jelenleg Európában egyre nagyobb tért hódító rozsdamentes acélcsövekig.

Dávid Sándor

A láthatatlan gázvezeték

Megfelelő technológiával nyugodtan vezethetjük falban is a csövet

2019. március 4. |  535
4 4.5 (2)

Napjainkban a vezetékes gázszolgáltatás előnyeit élvezzük lakásunk, házunk fűtésénél, használatimelegvíz-készítésnél és főzésnél. Ami ma megszokott és elvárt, az néhány évtizede még nagy luxusnak számított. A technológia a csővezetékek beépítésének szabályait is megváltoztatta.

Dávid Sándor

Ötrétegű csövek javítása univerzális idomokkal

2018. október 20. |  1683

A friss ivóvíz elérhetősége vagy a felületfűtés kialakítása könnyen kivitelezhető megoldás a mai épületeknél, de nem volt ez mindig így. Már az ókorban is a vizet csatornahidakon, vízvezetékeken juttatták el a nagyobb településekre vagy a művelés alatt álló földekre a környező, magasabban fekvő területekről. Magyarországon a Római Birodalom területén elterjedt földfelszín feletti és alatti építmények maradványait számos helyen megtalálhatjuk.

Dávid Sándor

Minőségi gyorskötők és palástjavítók az épületgépészetben

2018. március 10. |  700

Már letölthető a gázfogyasztó készülékek telepítését, karbantartását és ellenőrzését megkönnyítő segédlet a Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesülete honlapjáról. Az ábrák – melyek közül néhányat mintaként cikkünkben is bemutatunk – hasznosak lehetnek mind a tervezők, mind a kivitelezők, illetve kéményseprők számára. Fazakas Miklós, a segédlet összeállítójának kommentárját olvashatjuk.

Dávid Sándor

Nemesacél bordáscsövek

2017. december 6. |  2492

A nemesacél felhasználása az épületgépészetben erősödő tendenciát mutat. Kedvező tulajdonságai hosszú távú, problémamentes felhasználást tesznek lehetővé. A rozsdamentes vagy saválló acélból készült, kézzel hajlítható víz, gáz és szolár bordáscsövek is ebből az anyagból készülnek annak érdekében, hogy a szakszerű beépítés után évtizedekig problémamentesen üzemeljenek.

Dávid Sándor

Rozsdamentes és saválló bordáscső

az épületgépészetben

2017. március 5. |  5780
1 5 (1)

A nemesacél bizonyítottan az egyik legellenállóbb anyag a külső időjárási és vegyi behatásokkal szemben. A rozsdamentes vagy saválló acélból készült, kézzel hajlítható víz-, gáz- és szolárcsövek is ebből az anyagból készülnek, annak érdekében, hogy a szakszerű beépítés után évtizedekig problémamentesen üzemeljenek.

Dávid Sándor

Fűtési rendszerek javítása, tisztítása és karbantartása belülről

2016. október 12. |  1220

A fárasztó napi munka és a sokszor stresszes utazás után a téli hidegekben jó hazaérkezni a kellemes hőfokú otthonunkba. Hazaérkezésünk örömét elronthatja, ha a fűtőrendszer meghibásodása miatt hideg lakásba lépünk be. A fűtés megszűnésének egyik gyakori oka a fűtési csöveken keletkezett szivárgások miatti nyomásesés.

Dávid Sándor

Polietilén rendszerek kötése

2016. április 5. |  1522
1 4 (1)

A polietilén csőrendszerek, mivel könnyen kezelhetők, gyorsan szerelhetők, nem korrodálódnak és hosszú élettartamúak, napjainkban igen népszerűek az épületgépészeti kivitelezésekben.

Dávid Sándor

Horganyzott fitting és galvanizált menetes cső újrafényezve

2015. november 4. |  2244

A Magyarországot sem kímélő gazdasági válság az eddigieknél is jobban előtérbe helyezte az épületek hálózatain keletkező hibaelhárítások, a megelőző karbantartások és a kor igényeinek megfelelő bővítések szakszerű, gyors és költséghatékony kivitelezését. Természetesen a beépített termékekkel szemben támasztott követelmények nagyon magasak. A könnyű szerelhetőség, a kiváló minőség, a hosszú élettartam vagy a jó ár-érték arány csak néhány a kívánalmak közül.

Dávid Sándor

Fűtési rendszerek javítása, tisztítása és karbantartása belülről

2015. szeptember 7. |  2450
1

A fárasztó napi munka és a sokszor stresszes utazás után jó hazaérkezni a kellemes hőfokú lakásunkba. Az örömünket elronthatja, ha szivárgást találunk valahol a fűtésrendszerünkön. Az anyagi vonzatán kívül a fűtés – esetleg több napos – részleges kimaradására gondolva újabb kellemetlenséggel szembesülünk.