Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Gyakorlati gázszerelési tapasztalatok konvektorcserék előtt

2017/11. lapszám | Lantos Tivadar |  1436 |

Figylem! Ez a cikk 5 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Gyakorlati gázszerelési tapasztalatok konvektorcserék előtt

Elindultak az országban a gázkészülékek, gőzerővel folyik a karbantartás, a tisztítás, a lakosság nagy része csak most eszmélt rá, hogy fűteni kell. Közben a konvektorokat is cserélni fogják. Nézzünk bele a gázszerelők mindennapjaiba!

Kell a papír!

Mostani gázkészülék-karbantartásoknál, felülvizsgálatoknál a katasztrófavédelem munkatársai elkérhetik az elvégzett munkát igazoló számlát vagy munkalapot. Sok gázszerelő azonban nem ad a munka végeztével ilyen dokumentumot. Ebből a későbbiek során a tulajdonosnak problémája lehet, hiszen nem tudja igazolni az elvégzett karbantartást. – Hogy erre az igazolásra mekkora szükség van, azt jól mutatja egy tavaly megtörtént eset, ahol szén-monoxid-visszaáramlás miatt kellett intézkedniük a hatóságoknak. Egy társasház harmadik emeletén a lakók hosszabb időre elutaztak, miközben a gázkazán otthon tette a dolgát, hogy ne hűljön teljesen ki a lakás. A gázkészülék palástja váratlanul beesett, így visszaáramlott a helyiségbe a szén-monoxid, melynek hatására megszólalt a CO vészjelző. A társasházban a többi lakó veszélyeztetés miatt kihívta a tűzoltókat, akik feltörve az ajtót, behatoltak a lakásba. Ezekután automatikus feljelentés indult meg a rendőrségen, ahol a tulajdonosoknak igazolni kellett, hogy a készülék egy éven belül karban volt tartva. Ha a tulajdonos nem rendelkezik a megfelelő iratokkal, a felelősséget, a hatóságok kiszállási díjait, költségeit neki kell vállalnia – mondja el Szabó Sándor gázszerelő.

A cikk még 7 608 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Hőtermelő berendezésKarbantartásKazánKonvektor