Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Klímamustra vidéken

2017/9. lapszám | Lantos Tivadar |  7053 |

Klímamustra vidéken

Előző mustránkon a budapesti épületgépész-kereskedések és a multi barkácsboltok háza táján néztünk körül klímaügyben. Ez alkalommal vidéken, Debrecenben és Hajdúszoboszlón tettük ugyanezt. A tapasztalat nagyon eltérő volt.

Négy üzletből három

A nagy meleg már ugyancsak érezteti hatását, a hőmérő higanyszála gyakorta kúszik 30 °C fölé. Egyre többen szeretnének klímát telepíteni, hogy a rekkenő hőségben otthon is fel tudjanak frissülni. Persze, akinek ilyenkor jut eszébe klímát beszerezni, az ne csodálkozzon azon, ha nem kapja meg azonnal a hőn áhított berendezést.

Érdeklődésünk elsősorban a hűtő-fűtő split klímák beszerzésére, működési paramétereire irányul. Hajdúszoboszlón a hétvégi napok meglehetősen zsúfoltak, a kisvárost sokan keresik fel a híres gyógyfürdője miatt. A településen két figyelemre méltó üzletet is találtunk, az egyik a Solar-D, a másik pedig a nemes egyszerűséggel Vas és Épületgépészeti szaküzlet névre hallgató kereskedés. Majd utunkat Debrecen irányába vettük, ahol a Gépész Holding kereskedésében tettük tiszteletünket. Végül a Praktiker üzletében fejeztük be látogatásunkat. Az első tapasztalat, hogy vidéken bizony sokkal lassabb az élet. Hétvégén nyoma sincs pörgésnek, senki nem kapkod, az üzletek többsége 12 órakor zár. Hétköznap is van egy órás ebédidő, ami egyáltalán nem rossz hozzáállás. Azonban sajnos a kiszolgálás, a tájékoztatás már sokkal több kívánnivalót hagy maga mögött, ami kellemetlen meglepetés.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

Kereskedelem