Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Klímatechnika

Klímamustra vidéken

2017/9. lapszám | Lantos Tivadar |  7236 |

Figylem! Ez a cikk 5 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Klímamustra vidéken

Előző mustránkon a budapesti épületgépész-kereskedések és a multi barkácsboltok háza táján néztünk körül klímaügyben. Ez alkalommal vidéken, Debrecenben és Hajdúszoboszlón tettük ugyanezt. A tapasztalat nagyon eltérő volt.

Négy üzletből három

A nagy meleg már ugyancsak érezteti hatását, a hőmérő higanyszála gyakorta kúszik 30 °C fölé. Egyre többen szeretnének klímát telepíteni, hogy a rekkenő hőségben otthon is fel tudjanak frissülni. Persze, akinek ilyenkor jut eszébe klímát beszerezni, az ne csodálkozzon azon, ha nem kapja meg azonnal a hőn áhított berendezést.

Érdeklődésünk elsősorban a hűtő-fűtő split klímák beszerzésére, működési paramétereire irányul. Hajdúszoboszlón a hétvégi napok meglehetősen zsúfoltak, a kisvárost sokan keresik fel a híres gyógyfürdője miatt. A településen két figyelemre méltó üzletet is találtunk, az egyik a Solar-D, a másik pedig a nemes egyszerűséggel Vas és Épületgépészeti szaküzlet névre hallgató kereskedés. Majd utunkat Debrecen irányába vettük, ahol a Gépész Holding kereskedésében tettük tiszteletünket. Végül a Praktiker üzletében fejeztük be látogatásunkat. Az első tapasztalat, hogy vidéken bizony sokkal lassabb az élet. Hétvégén nyoma sincs pörgésnek, senki nem kapkod, az üzletek többsége 12 órakor zár. Hétköznap is van egy órás ebédidő, ami egyáltalán nem rossz hozzáállás. Azonban sajnos a kiszolgálás, a tájékoztatás már sokkal több kívánnivalót hagy maga mögött, ami kellemetlen meglepetés.

A cikk még 7 488 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Kereskedelem