Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Gázellátás

Együtt-tanúsítás gépész szempontból I.

2018/4. lapszám | Fazakas Miklós |  938 |

Figylem! Ez a cikk 6 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Együtt-tanúsítás gépész szempontból I.

A gázfogyasztó készülékek részét képező égéstermék-vezetők és levegőbevezetők kérdésköre fontos tényező, szinte állandóan a szakmai viták középpontjában áll. Nézzük át mély és átfogó szakmai szempontok szerint ezt a problémát – a jelentős terjedelem miatt két részben.

Együtt-tanúsítás?

Mostában Magyarországon ismét felerősödtek a CEN/TR 1749 szerint tanúsított gázfogyasztó készülék részeként forgalomba hozott égéstermék-vezetőkkel kapcsolatos szakmai viták. Mint a CEN/TR 1749 helyébe lépő EN 1749 európai szabvány készítésében rész vett magyarországi képviselő, elmondhatom, hogy a gázfogyasztó készülékek európai osztályba sorolási rendjével kapcsolatos kérdésekről nem itthon, hanem a CEN/TC 238 WG3-as munkacsoport ülése döntött fél éve Milánóban, amikor kidolgozta az EN 1749 szabványt. A szabványokat ötévente vizsgálják felül, így a gázfogyasztó készülékek európai osztályba sorolási rendszerének következő felülvizsgálta öt év múlva esedékes.

A cikk még 20 123 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Szabványok