Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Épületgépészet

Óradíjak

Munkadíjak a fővárosban és az agglomerációban

2018/4. lapszám | Kósa Krisztina |  14 955 |

Figylem! Ez a cikk 6 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Óradíjak

Egészen döbbenetes különbségek fedezhetők fel Budapest és az agglomeráció árképzésében az óradíjakat és a munkadíjakat illetően; sokszor még a mesteremberek is csak hitetlenkednek egy-egy kolléga díjszabását meghallva. Utánajártunk, milyen eltérések vannak Budapest, az agglomeráció és a vidék között, ami az árakat illeti.

Az árak kitalálása részben az adott szerelőn vagy mesteren múlik, részben pedig a piac határozza meg. Akinek megfelelő képesítése és legális, számlaképes vállalkozása van, általában 10 000 forintos kiszállási díjjal dolgozik. Ebben benne foglaltatik a kiszállás, egy órai munkadíj, az autóhasználat, parkolási díj stb. Ez Budapesten reálisnak nevezhető, ha gázkészülékenkénti árról beszélünk. Ezt követően minden megkezdett óra 5000 Ft/készülék, de ha 10 darabot kell javítani, akkor már egyedi árképzésre van szükség.

A cikk még 15 273 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés