Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Hűtéstechnika

Hulladékhő hasznosítása hűtésre, abszorpciós folyadékhűtővel

2018/4. lapszám | Varga péter |  1383 |

Figylem! Ez a cikk 6 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Hulladékhő hasznosítása hűtésre, abszorpciós folyadékhűtővel

Különböző technológiai és energetikai folyamatokból kilépő, az adott folyamatban nem hasznosuló hő a hulladékhő, amely leggyakrabban valamilyen még hasznosítható energiát tartalmazó közeg (pl. füstgáz, meleg víz, fáradt gőz) kerülhet ki a környezetbe. Hasznosítására számos lehetőség létezik. Jelen esetben az abszorpciós folyadékhűtőkkel történő hulladékhő hasznosítását vizsgáljuk gyakorlati szempontból.

A cikk még 11 864 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Abszorpciós folyadékhűtőket ma már széles körben alkalmaznak, irodaházak, kórházak, laboratóriumok, bevásárlóközpontok, szórakoztató parkok, központok, hotelek hűtésére. De előszeretettel telepítik olyan helyekre ezeket a berendezéseket, ahol a hulladékhő felhasználására lehetőség nyílik, ipari létesítmények, erőművek, távfűtő művek közelében. Az esettanulmányokból jól látszik, hogy rövid távon megtérülő beruházásról van szó, ezért mindenképp érdemes elgondolkozni a használatukon, sőt, ahol a technológia megengedi, esetleg a kompresszoros folyadékhűtők kiváltásán is. 

Hűtés