Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

ÉpületgépészetGázellátás

Gázkészülék tervköteles és egyszerűsített cseréje

2018/10. lapszám | Blazsovszky László |  1262 |

Figylem! Ez a cikk 6 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Gázkészülék tervköteles és egyszerűsített cseréje

Érthetetlen és nehezen indokolható módon, eléggé felborzolta a gázszerelők kedélyét az a hír, hogy megváltoztak, illetve változni fognak a jogszabályok. Megjelent a „készülékcsere”, korábban az „egyszerűsített készülékcsere”, melyek mögöttes tartalmával kapcsolatban szóbeszédek, találgatások, mendemondák indultak meg szakmai körökben, amelyek esetleges félelemre, félreértésekre adtak okot.

Mit kell érteni „készülékcsere” alatt, ki végzi majd a műszaki-biztonsági ellenőrzést (MEO-t), mikor kell a tervező közreműködése? Ezeket a kérdéseket kell egyszer és mindenkorra világossá tennünk, hogy az érintett szakmagyakorlók nyugodtan tudják végezni feladataikat.

A cikk még 12 949 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Az MBSZ a gázfogyasztó készülék típusaitól függően szövegszerűen ma is egyértelműen azonosítja, hogy a telepítés tervén vagy az egyszerűsített készülékcsere során azonosított típusú gázfogyasztó készüléket a készüléktől független – nem annak részeként tanúsított – égéstermék-elvezetőhöz kell-e csatlakoztatni, vagy ilyen égéstermék-elvezető igénybevétele nem megengedett. 

ÉpületgépészetFűtési rendszerMűszaki Biztonsági SzabályzatSzabályozás