Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Készüljünk fel a fűtési szezonra!

2018/10. lapszám | Mihályi András |  419 |

Készüljünk fel a fűtési szezonra!

Az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is az első hideg napok beköszöntével kezdenek el a fogyasztók a gázkészülékükkel foglalkozni, azokat szakemberekkel átvizsgáltatni. Ez továbbra is óriási problémát jelent, hiszen ezeket a készülékeket napi rendszerességgel használják, nem csak a fűtési szezon megkezdésekor. Elengedhetetlen tehát a rendszeres és szakszerű karbantartás, ezzel megelőzve a nem kívánt eseményeket, mint például a túlzott gázfogyasztást, a CO-visszaáramlást vagy egy esetleges készülékmeghibásodást.

Nemcsak a fogyasztóknak, hanem a gázkészülék-szerelőknek is időben fel kell készülniük a fűtési szezonra, mert ilyenkor a leterheltségük szinte a végleteket súrolja, és erre a rövid időszakra kell realizálniuk a bevételük jelentős részét. Megengedhetetlen luxus lenne, ha egy-egy karbantartást, szerelést nem tudnának elvégezni a saját műszerük hibája, esetleges hiányosságai miatt, tekintettel arra, hogy a műszeres beállítás fontos részét képezi a készülék karbantartásának és beüzemelésének.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

A füstgázelemző műszerek egy része többlet mérési funkcióval van ellátva. Célszerű olyan készüléket keresnünk, amely nemcsak a füstgázelemzést, hanem a további szükséges, lényeges paraméter mérésére is szolgál tömörségvizsgálat, gázfogyasztásmérő tömörségi vizsgálata, szivárgáskeresés és környezeti szén-monoxid-mérés. 

Érdeklődjünk mindig a szettek iránt, mert így kedvezőbb áron juthatunk egy jobb felszereltséggel rendelkező készülékhez.

COCO2Fűtési rendszerKarbantartás