Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

EszközeinkFűtéstechnika

Szegélyfűtés az esztétikus megoldás

2018/9. lapszám | Czire Attila |  1846 |

Figylem! Ez a cikk 5 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Szegélyfűtés az esztétikus megoldás

A szegélyfűtőtestek és padlókonvektorok kis vízterük miatt könnyen szabályozhatók, esztétikusak, és energiatakarékos fűtési rendszer építhető ki. De mi is az előnye, illetve hol használható ez a fűtés, és legfőképpen hogyan készül? Ennek jártunk utána…

A gyakorlatban

A szegélyfűtőtesteknek számos előnye van a hagyományos radiátorokkal szemben. A legfontosabb, hogy olyan helyeken, ahol nincs lehetőség magasabb fűtőtestek elhelyezésére – ilyen helyiségek például a tetőtéri szobák, ahol a csapott felületek miatt lecsökken a tér –, a szegélyfűtőtestek könnyen beépíthetők. De a bútorok, például íróasztal vagy kanapé mögé is telepíthetők, így nem foglalnak el ténylegesen nagy helyet a hasznos alapterületből. Mindemellett a megjelenésük esztétikus, a RAL színskála szerint 150-200 féle színben, speciális kivitelben, akár rozsdamentes acélból vagy fa utánzatban is készülhetnek.

A magasság hiányát a szélességgel kell pótolni a helyiség fűtési hőigényének kielégítésére, melynek előnye, hogy egyenletesebb lesz a hőmérséklet. Közvetlenül a talajtól indul a hőeloszlás, valamint a szegélyfűtés hosszban is lefedi a falfelületet, ezzel a falazat vagy az üvegfelületek hidegsugárzó hatása is megszüntethető. Amennyiben a szegélyfűtőrendszer megfelelően van kialakítva, létrejön az egyenletesen meleg hőfüggöny, így jobb lesz a helyiségben a hőérzet, amely akár 10-20 százalékos energiamegtakarítást is eredményezhet.  

A cikk még 6 371 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Fűtési rendszer