Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Vízellátás

Korszerű csaptelepek

2019/7-8. lapszám | Lantos Tivadar |  7326 |

Korszerű csaptelepek

Összehasonlító táblázatunkban a süllyesztett, vagy más néven falsík alatti csaptelep rendszerekkel foglalkozunk, melyeknek használata egyszerű, biztonságos, elhelyezkedésük helytakarékos, és nagyon modernnek nevezhetők.

Egy- vagy többutas

Mivel a falba süllyesztett csaptelep rendszereknél a külső, látható egység, valamint a szabályozó kar minimálisan állnak ki a fal síkjából, így ideális választásnak tűnnek kis fürdőszobákba, zuhanyzókba. Falsík alatti csaptelep esetében csak az előlap és az üzemeltetéshez szükséges részek láthatóak, ennek köszönhetően a tisztításuk során időt spórolhatunk a hagyományos csaptelepekhez képest, hisz könnyen hozzáférhető, kis felületet kell csak tisztán tartanunk. A készülékek többsége univerzális, hisz a beépítését követően utólag is választhatunk a különféle stílusú látható csaptelepek közül, ha meguntuk a már felszereltet. Lecserélhetjük termosztátos kivitelre az egykaros funkciós előlapot, vagy választhatunk más formavilágú terméket is bontás nélkül, könnyedén. A falba süllyesztett típusoknál ahhoz, hogy a falba be lehessen építeni, legtöbbször egy úgynevezett belső egységre van szükség. Vannak olyan termékek, ahol ez egyben a csapteleppel együtt megvásárolható, de több gyártmánynál külön kell megrendelni. Típusok esetén „zuhanycsaptelepet” és úgynevezett „kádtöltő csaptelepet” különböztetünk meg. A zuhanycsaptelepet szokták „egyutas csaptelepnek” is hívni, mivel egy szegmenst vezérel, ami lehet esőztető fejzuhany, kádbeömlő vagy kézi zuhanyfej. A kádtöltőnél viszont 2 elem között tudjuk kapcsolni a vízellátást egy zuhanyváltó segítségével. Akadnak speciális csaptelepek is, amelyek 3 vagy 5 utasak, amelyek összetettebb rendszerekhez ideálisak.

A cikk még 7 499 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Szerelvények