Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

FűtéstechnikaSzakmakörnyezet

Aranytojást tojó kazán

2019/6. lapszám | Szabó Sándor |  7230 |

Aranytojást tojó kazán

Viszonylag jó üzletnek számít használt gázkészülékek alkatrészeivel kereskedni. Nem is csoda, hiszen a gázkazán-tulajdonosok igyekeznek régi készülékeiket minél hosszabb ideig életben tartani. Azonban a több 10 éves berendezésekhez a legtöbbször már utángyártott alkatrészt sem lehet kapni. Marad tehát a „bontó”. De mennyit is lehet kiárulni egy lecserélt kazánból? Ennek jártunk utána.

Kazáncsere után a tulajdonosok igyekeznek megszabadulni régi, elavultnak vélt gázkészülékeiktől. Ugyan vannak néhányan, akik görcsösen ragaszkodnak egykori, szebb napokat megélt fűtőberendezésükhöz, azonban néhány év után ők is belátják, csak a helyet foglalja a készülék. Egy laikusnak nehéz bármilyen alkatrészt értékesíteni, a szakemberek sem vásárolnak ismeretlen forrásból, saját használatra pedig végképp nem ajánlott a bontott alkatrészek felhasználása. Egy gázszerelőnek viszont igazi kincs lehet a falról frissen leszerelt készülék, hiszen a még üzemelő alkatrészeket el tudja adni, vagy be tudja építeni egy hibás készülékbe. A jogszabályokat természetesen minden körülmények között figyelembe kell venni, tehát a használt kazánt semmiképp sem lehet újra üzembe helyezni, mert az illegális.

A cikk még 5 655 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés