Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Konvektor vizes fűtési rendszerre

2019/5. lapszám | Erdősi Csaba |  1336 |

Konvektor vizes fűtési rendszerre

Számos olyan lakás van ma Magyarországon, amely csak lokális fűtőberendezéssel – konvektorral –fűthető. A lakók nem tudnak kazánra és központi fűtésre váltani, hiszen ehhez nincs megfelelő kémény. Egy magyar fejlesztésű berendezés megoldást kínál erre a problémára.

Több millió konvektor üzemel jelenleg Magyarországon. Ezek többsége elavult, harminc-negyven éves készülék, amelyek cseréje indokolt. Csakhogy önmagában a készülékcsere nem oldja meg azt a problémát, hogy lokális fűtőberendezést a legtöbb esetben nem lehet egy lakás minden helyiségébe telepíteni a füstelvezetés megoldatlansága miatt. Emiatt sok konvektorral fűtött lakásban a tulajdonosok a fürdőt, az előszobát vagy a konyhát kiegészítő elektromos fűtőtesttel szerelik fel. Ez egyrészt drága mulatság, másrészt nem biztosítja azt a komfortfokozatot, amelyet az egyenletes meleget nyújtó, szabályozható radiátoros fűtés.

Csaknem egy évtizede jelent meg a piacon az a magyar termék, amely megoldást nyújthat a konvektoros lakások fűtési rendszerének a modernizálásra. Az úgynevezett „mini kazán” konvekciós, lokális fűtőberendezés, a régi FÉG parapetre telepíthető, ugyanakkor nem csak közvetlenül adja le a hőt, hanem radiátoros vagy felületfűtési rendszerhez csatlakozva. A 6 kW-os (ez a teljesítményszint az oldalfali füstgázelvezetés felső határa) típuscsalád egyesíti a konvektorok és a vizes központi fűtőkészülékek előnyeit, s a gyártó ajánlása szerint képes kielégíteni egy hatvan-hetven négyzetméteres ház vagy lakásfűtési, illetve melegvíz-igényét.

A cikk még 7 271 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Konvektor