VGF&HKL szaklap

Áprilisban jön a 10. Hungarotherm

2019/3. lapszám | támogatott cikk |  353 | |

Áprilisban jön a 10. Hungarotherm

Az építőipar hazai csúcsrendezvénye, az otthonteremtés legnagyobb kiállítása, a CONSTRUMA-csokor 2019-ben április 3–7. között kínál újabb lehetőséget az építőipar, épületgépészet és lakberendezési szakma szereplőinek a bemutatkozásra, újdonságaik felvonultatására a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. 2019-ben a CONSTRUMA és OTTHONDesign kiállítások mellett a kétévente megrendezésre kerülő és az idén már 10. alkalommal sorra kerülő HUNGAROTHERM is tagja e csokornak, így még erőteljesebb szakmai részvétel várható látogatói oldalról.

Az idei évben 10. alkalommal megrendezendő HUNGAROTHERM immáron 20 éve, kétévente vonultatja fel a gyártók újdonságait, és mutatja be a legújabb trendeket. Széles körű szakmai támogatottsággal, színvonalas szakmai programokkal, a hazai épületgépészet kiváló cégeinek bemutatásával a gépészmérnökök, az épületgépészet területeinek szakemberei számára kiemelkedő lehetőséget kínál a HUNGAROTHERM a piaci kínálat áttekintésére, a trendek megismerésére. Szerves része a RENEO, a megújuló energiák tematikáját összefogó kiállítás, melyet a szakma és a nagyközönség részéről is kiemelt érdeklődés övez.

A szakmai program végleges összeállítása még zajlik, de előzetesen az alábbiakra számíthatnak a látogatók.

  • Az első napon (április 3.) a Budapesti és Pest megyei Mérnöki Kamara (BPMK) által szervezett szakmai továbbképzésre kerül sor A tüzelőberendezések tervezett működésének feltételei a kéményáramkörben címmel. A mérnöki kamarai szakmai továbbképzésén csak előzetes kamarai regisztráció után lehet részt venni (www.bpmk-oktatas.hu).
  • Szintén az első napon tartják az Építőgépész Szakmai Napot – Építőgépek korszerű vezérlései és IT-megoldásai témakörben. A szervező a Magyar Mérnöki Kamara Anyagmozgatógépek, Építőgépek és Felvonók Tagozata.
  • Az ÉVOSZ az első nap délutánjára Árak az építőiparban címmel szervez rangos konferenciát.
  • A második napon (április 4.) is lesz programja a BPMK-nak, az építészeti tagozat szervezésében. Hagyományosan ekkor tartják a Rockwool konferenciát is.
  • Az ÖKO-HOME konferencián Tervezz a természettel címmel a természetes építőanyagok használata, költséghatékony műszaki megoldások kerülnek célkeresztbe.
  • A harmadik szakmai napon (április 5.) a Smart City konferencia keretében megvalósult hazai projekteket, megvalósítható technológiai megoldásokat mutatnak majd be.
  • A Média 12 kiadó szervezésében, a HUNGAROTHERM keretében, 5 napos workshop lesz, minden szakmai napra más témával a fókuszban. Lesz megújulóenergia-források napja, épületgépész ankét és épületvillamosság konferencia is. A nagyközönségi napokon pedig építőipari lakossági fórum várja majd az építkezőket.
  • A Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség napelem-telepítés és -beüzemelés bemutatót szervez a kiállítás ideje alatt.

A HUNGAROTHERM az eltelt 20 évben – a piaci viszonyok és az ágazat helyzetétől függően – sok változáson ment keresztül. A korábbi CONSTRUMA építőipari kiállításból a 90-es évek végén kivált épületgépészeti témakör kezdetben önálló rendezvényként, külön időpontban valósult meg. Néhány év elteltével azonban ismét visszatért a CONSTRUMA kiállítás mellé, önálló rendezvényként. Az elmúlt évek során az CONSTRUMA és a vele egy időben rendezett kiállítások egy komplex otthonteremtési csokorrá fejlődtek, ezzel pedig a régióban unikumot jelentenek.

A kiállítás április 3–7. között naponta 10-től 18 óráig (vasárnap 17 óráig) tart nyitva.

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. a CONSTRUMA kiállítási csokorra utazóknak 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít (részletek a Construma honlapján).

ConstrumaKiállításRendezvény


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem