Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Elektromos fűtés split klímával

Megéri?

2019/10. lapszám | Lantos Tivadar |  786 |

Elektromos fűtés split klímával

Az elektromos fűtések egyik speciális csoportját tárgyaljuk, a split klímákat, ugyanis ezek a készülékek nem közvetlenül hasznosítják az elektromos áramot fűtési célra. Mivel azonban a klímákat működtető és a kalorikus körfolyamatot fenntartó kompresszor áramot fogyaszt, így a split klímák elektromos fűtésként kezelendők.

Honlapunkon végeztünk egy szavazást szakember olvasóink között, hogy hatékonynak tartják-e a klímafűtést, illetve ajánlanák-e a megrendelőiknek a split klímákat fűtési célra. Több mint 600 szavazat érkezett, a válaszadók döntő többsége (45 százaléka) ajánlaná a split klímákat, de csak átmeneti fűtésként, mert tartósan alacsony hőmérsékleten a berendezés nem gazdaságos. Ehhez a véleményhez mi is csatlakozunk, azzal a kitétellel, hogy a split klímák folyamatos fejlesztésének köszönhetően a gazdaságos használat határai egyre inkább kitolódnak.

Cikksorozatunkban a villamos fűtési lehetőségeket tárgyaljuk ki, melynek következő állomása a split klíma. Ebben az esetben az elektromos áram nem közvetlenül alakul át hővé, hanem azt a kompresszort működteti, mely a termodinamikus körfolyamat révén a fűtést elvégzi.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

Elektromos fűtés