Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

MegújulókTechnológia

Szoláris falu épült Szentendrén

SDE19 mintaházak

2019/9. lapszám | Szilágyi László |  767 |

Szoláris falu épült Szentendrén

Az ÉMI Tudományos és Technológiai Ipari Parkjában épült fel egy „szoláris falu”, melynek egyik célja a lakossági szemléletformálás és az építőiparszakma inspirálása. Gyakorlatilag egy mintaházprojekt, ami a legújabb építészeti fejlesztések, innovációk sokaságát mutatja be.

A projekt ötlete nagyon örvendetes, hiszen kevés gyakorlati információnk van az új technológiák valós életkörülmények közötti használatáról és a különböző épületgépészeti és építészeti megoldások egymásra gyakorolt hatásairól. Az új infrastrukturális és innovációs mintaházpark a Solar Decathlon Europe 2019 nemzetközi egyetemi innovációs házépítőverseny keretében jött létre. A rangos nemzetközi esemény rendezési jogát 2017-ben nyerte el az ÉMI Nonprofit Kft. Szentendre várossal és a BME-vel partnerségben. A versenyidőszak július 28-án zárult. Az igazi kihívás viszont pont a verseny után kezdődött, hiszen az elkészült 10 mintaházat még további két hónapig üzemeltetik és bemutatják a nagyközönség részére, illetve további bővítésekkel és fejlesztésekkel gondozzák majd a tervek szerint a mintaházparkot.

A cikk még 9 342 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Solar Decathlon