Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

FűtéstechnikaTanulságos történetek

Mitől lyukad az aluradiátor?

2019/9. lapszám | Lantos Tivadar |  1233 |

Mitől lyukad az aluradiátor?

Az alumíniumradiátorok érzékenyebbek a fűtővízre, az elektrokémiai korrózióra, mint az öntöttvas vagy lemezradiátorok. De mi a helyzet, ha kívülről lyukad át egy alumíniumradiátor? Pórul járt olvasónk tanulságos történetében a bevizsgálás költsége többe került, mint maga a radiátor. A számlát is neki kellett volna fizetni.

Alumíniumradiátort helyeztek el egy fürdőszobába, melyek közül az egyik 2 év használat után kilyukadt, télen, a hideg időjárás kellős közepén. A tulajdonos felkereste a gyártó képviselőjét, mivel 10 év jótállást ígértek a hőleadókra. A gyárral közvetlenül a tulajdonos kétszer is egyeztetett telefonon, a gyár képviselője elsőre átlátta a problémát. Nem sokkal később egy másik munkatársuk is megkereste a radiátor tulajdonosát, ez a szakember azonban már egészen más hozzáállást tanúsított, mint kollégája. Mindenféle előzetes vizsgálat nélkül megállapította, hogy biztosan a nem rendeltetésszerű használat miatt lyukadt ki a termék. Ennek ellenére a radiátort „bekérték” vizsgálat címén, erről viszont semmi igazolást, átvételi elismervényt nem adtak át. Szinte kutyafuttában átvették a hibás készüléket, azzal a címszóval, hogy majd vizsgálatra Balassagyarmatra küldik, annak megállapítása érdekében, hogy mi okozhatta a lyukadást. Erről azonban bővebb, érdemi tájékoztatást nem adott a gyártói képviselő a tulajdonosnak.

A cikk még 13 050 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Radiátor