Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Talán most felfigyelnek a kéményseprők ajánlására

A szakma képviselői már másodszor javasolják a hírhedt MSZ 845-ös szabvány korszerűsítését

2020/12. lapszám | Erdősi Csaba |  133 |

Talán most felfigyelnek a kéményseprők ajánlására

Aki elolvasta a néhány oldallal ezelőtti cikkünket a gázkészülékek gyűjtőkéményre való telepítéséről, felfigyelhetett egy szabványra, amely kapcsán rendszeresen „összecsapnak” a kéményseprő szakemberek és az épületgépészek. Ez az ellentét feloldódhat ugyanakkor, ha a döntéshozók figyelembe veszik a kéményseprő szakemberek már korábban is megfogalmazott javaslatát, s egy asztalhoz ülnek a szabvány módosítása érdekében. A gázipar képviselői nyitottak az egyeztetésre, hiszen mindenki érdeke, hogy az EU-s rendelkezések és a hazai szabályozás között ne feszüljön ellentét. A XI. Országos Kéménykonferencia emellett számos ajánlást tett, megfogalmazott, ezeket vesszük most sorra a szervezők közleménye alapján.

A Kéményjobbítók Országos Szövetsége a szokásos tavaszi időpont helyett augusztus 27-28-án rendezte meg a XI. Országos Kéménykonferenciát. A konferencia részvevői hagyományosan ajánlásokat fogalmaznak meg, amelyeket a szervezőbizottság és a szövetség elnöksége felterjeszt az érintett országos hatáskörű szervezeteknek és főhatóságoknak.

Idén az ajánlások összegyűjtése és elfogadása az előző konferenciához hasonlóan digitálisan zajlott: a konferencia regisztrált látogatói, a szakmai továbbképzések résztvevői, a kiállítók, az előadók és a támogatók ajánlásjavaslatot nyújthattak be a konferencia szervezőihez e-mail formájában és a helyszínen, írásban is. Az alábbiakban az összegyűlt ajánlásokat ismertetjük.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

Kémény