Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

HKLHűtéstechnika

„Cselgáncsmódszer” a technológiai hűtésekben

2020/12. lapszám | Varga péter |  451 |

„Cselgáncsmódszer” a technológiai hűtésekben

A termokémiából tudjuk, hogy exoterm reakciónak nevezzük a hőfelszabadulással járó kémiai reakciókat. Most az vizsgáljuk meg, miként lehet az exoterm hőt hasznosítani technológiai folyamatokban.

Amennyiben a reakciót egyensúlyban szükséges tartani, a felszabadult hőenergiát el kell vezetni a folyamatból, általában a környezetbe, azaz hűteni kell a technológiát. A kérdés az, hogy ezt a hőt csak kidobjuk, hűtőrendszerrel visszük el újabb villamos energia fogyasztásával, vagy esetleg kihasználjuk hűtésre abszorpciós berendezések bevonásával. A következő példánkban egy etilén-glikol-gyártási folyamatot elemezünk a fenti szempontok irányából.

A cikk még 5 753 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Hűtés