Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Szilárdtüzelés és égési levegő

2020/7-8. lapszám | Gyergyay Csaba |  760 |

Szilárdtüzelés és égési levegő

A tüzelőberendezések működtetéséhez, a tűz életben tartásához levegőre, pontosabban oxigénre van szükség. Ezt égési levegőnek nevezzük, és ennek biztosítása egyik legfontosabb feladat. Már a tervezés fázisában is kérdések sokasága merül fel: mennyi levegő szükséges, honnan és hogyan jut el az égőtérbe, hol és miként juttatjuk a tűz környezetébe, hogyan szabályozzuk a levegő adagolását? Ezekre próbálunk az alábbiakban válaszokat adni.

Sokan még mindig úgy magyarázzák a levegő tűztérbe jutásának okát, hogy a felmelegített levegő „felszáll” és a kéményen keresztül távozik, helyére meg az üres térbe beszivárog a friss levegő. Van olyan dilettáns magyarázat is, hogy a kémény „kiszívja” a tűztérből az égéstermékkel együtt a levegőt, és így alakul ki a huzat. A látszat igaz, a magyarázat mindkét esetben hamis.

A cikk még 3 841 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Szilárd tüzelés