Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Ajánló

Webinárium

Ajánló

2020/6. lapszám | Szilágyi László |  7105 |

Webinárium

Újabb fogalmat tanultunk az elmúlt időszakban, ami meghatározta az épületgépészeti szakmai életet májusban. Ahogy az iskoláskorú gyerekek belerázódtak az digitális tanrendbe, úgy kellett a szakembereknek is tapasztalatot szerezni a webes online konferenciákról.

Hamar rájöttek a gyártók, konferenciaszervezők és szakmai szervezetek, hogy a szokásos személyes találkozókat hogyan tudják pótolni a kijárási korlátozás alatt. A vgf.hu/webinarium oldalon kiadónk is összeszedte ezeket a szakmai képzéseket. Sőt, mi is rendszereztük és elérhetővé tettük az általunk készített oktatóvideókat, hiszen a meglévő tartalom is nyújthat újdonságot azoknak, akik csak most ismerkednek ezekkel. Szerencsére ezek az oktatóvideók olyan szakmai tartalmat sugároznak, amik jelen helyzetben is támogatást adnak szerelőknek, tervezőknek, sok aktualitással a világjárvánnyal kapcsolatos épületgépészeti teendőkről.

A júniusi nyomtatott lapszámunkban is igyekeztünk olyan témákat választani, ami segít a higiénia megtartásában és az egészségügyi kockázatok csökkentésében. Többek között megvizsgáljuk, hogy egy újra induló irodaházban milyen egyedi épületgépészeti teendőket kell végrehajtani, hogy elkerüljük a legionella fertőzést és biztosak legyünk a vírusos fertőzések megelőzésében. Az infrás csaptelepek összehasonlításával abban kívánunk segíteni a szakembereknek, hogy ezeket az érintés nélküli eszközöket tudják ajánlani megrendelőiknek. A légtechnikai rendszerek tisztítása és a klímaszezon kezdete normál üzemben is aktuális témánk nyár elején, de most még nagyobb figyelmet szentelünk ezeknek a témánknak. Természetesen a megújuló energiaforrások témaköre, állandó rovatunk, ahol most egy társasház hőszivattyús rekonstrukciójának tapasztalatait ismerhetjük meg.

Szerencsére a megújuló energia nem idegen egy profi épületgépész számára, ezért azt kívánom, hogy a koronavírus okozta korlátozások után mindenki induljon újra, megújult erővel!

„A legjobb épületgépészek előfizetőink, előfizetőink a legjobb épületgépészek!”