Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

FűtéstechnikaTechnológia

Padlófűtéscső

2020/6. lapszám | Szilágyi László Fekete Krisztián |  8484 |

Padlófűtéscső

Milyen előnyei és hátrányai vannak a különböző csöveknek a padlófűtési rendszerekben? Miért szerel valaki még mindig ötrétegű csővel, mikor olcsóbban lehet megvásárolni a műanyagcsöveket? Szerelhetünk akár rézcsővel is padlófűtést? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ, és összehasonlítottuk az árakat.

Ma már nagyon sokféle padlófűtési rendszer közül választhatnak a szerelők, tervezők, hiszen több gyártó is fejleszti a maga technológiáját, és kétévente egyre hatékonyabb megoldásokat dobnak piacra. Ma már nem padlófűtéscsőről és csövek összehasonlításáról, hanem komplett rendszerekről kell beszélnünk, ha padlófűtést tervezünk. A funkció és cél meghatározza, hogy számunkra mi a legkedvezőbb. A nagy gyártók olyan szerelőbarát rendszereket kínálnak, amelyekkel jelentősen csökken a szerelési idő, akár 30 százalékkal gyorsabban tudjuk letekerni az egész felületet, így egy komplett rendszert egy fő is képes megcsinálni egy-két nap alatt. Az idő pénz, így az anyagár mellett egyre nagyobb szerepe van a szerelésre fordított munkaórának. De nem csak a munkaidővel kell terveznünk, hanem a kivitelezés összidejével is, így fontos, hogy milyen szakipari feladatokkal kell a fűtésszerelést összeegyeztetni, például kell-e betonozni, hány nap a száradás, mikor léphet rá a burkoló a padlóra stb. Összességében elmondható, hogy rendszerszeméletet kell alkalmaznunk. Képzésekkel, a szakirodalom olvasásával tudunk lépést tartani az új technológiákkal, hiszen egy öntapadós padlófűtési rendszer esetén nem a cső ára lesz a fontos. Sokkal értékesebb lesz, hogy egyedül is meg tudjuk csinálni, ha nincs segítségünk, és több munkát is el tudunk végezni ugyanannyi idő alatt pusztán a technológiának köszönhetően. Ez kiemelten fontos egy olyan piacon, ahol nagyon sok a megrendelés és nehéz jó szakmunkás kollégákat találni.

A cikk még 10 908 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Padlófűtés

Kapcsolódó

Padlófűtés-kivitelezés

Padlófűtés-kivitelezés

Infók, instrukciók, Floor heating install, száraz és nedves technológia