Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Szakmakörnyezet

Számlára magyar!

2020/9. lapszám | Lantos Tivadar |  7952 |

Számlára magyar!

Azok a szakemberek, akik nem cég berkein belül, hanem önállóan dolgoznak, az elvégzett munkájuk után számlát kell adniuk. Eddig mindez papír alapon történt, megírtad, aláírtad, lepecsételted, majd amikor kellett, a NAV felé bevallottad. Idén július 1-től azonban bonyolódott a helyzet.

A szerszámos ládák, táskák egyik elengedhetetlen kelléke a számlatömb, melyet az egyéni vállalkozók kénytelenek magukkal cipelni. Minden elvégzett munka után értéktől függetlenül számlaadási kötelezettsége van a munkát elvégzőknek. Számlát adni senki sem szeret, kapni sem. Hányszor haljuk az ominózus mondatot: Főnök mennyi lesz? – 10 ezer – jön rá a válasz. És számla nélkül? – jön a kérdés azután. Természetesen ez egy fikció, feltételezzük, hogy mindenki jogkövető állampolgár, és ezért számlát ad a munkája után. A megrendelőnek elemi érdeke, hogy megkapja a számlát, hiszen ez egy bizonyíték az elvégzett munkára, és egy esetlegesen felmerülő probléma esetén hivatkozási alap is lehet.

A cikk még 5 114 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

áfaCégügyekJogszabályok