Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

ÉpületgépészetTechnológia

Rézcsöves préskötések

2020/9. lapszám | Lantos Tivadar |  8126 |

Rézcsöves préskötések

A különböző épületgépészeti technológiák viszonylag gyorsan fejlődnek. A cél, hogy az új szereléstechnika pénzt, időt, energiát takarítson meg a szerelőknek – és ezáltal természetesen a megrendelőnek is.

Hogy milyen is hagyományos forrasztott kötéssel manapság szerelni? Ennek szemléltetésére egy szaklap hasábjain is van mód. Bizonyára sokan ismerik Nagy Bandó András Szópanel című kabaréjelenetét, ahol egy lakáskiutalás nehézségeit részletezi csak igék segítségével. Ennek mintájára a forrasztott kötések leírását is megkísérelhetjük: „Mi csak szerelni akartunk. Szerelni víz-, gáz- és fűtéscsöveket. Mivel az a szakmánk, hogy szereljünk. Ezért a csövet levágtuk, sorjáztuk, kalibráltuk, tisztítottuk, forrasztópasztáztuk, melegítettük, forrasztottuk, hűtöttük, és vártunk, vártunk, vártunk, vártunk. Tisztítottunk, öblítettünk, nyomáspróbáztunk, vártunk, vártunk, vártunk, vártunk. Kilyukadt, csöpögött, eresztett, levált, felpúposodott. Újrakezdtük, ezért a csöveket levágtuk, sorjáztuk, kalibráltuk…”

A cikk még 4 534 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Szerelés