Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

FűtéstechnikaTechnológia

A jövő trendjei

2021/4. lapszám | Erdősi Csaba |  8153 |

A jövő trendjei

Az európai szaksajtó rendre megpróbálja felvázolni, hogy milyen megoldások jellemzik majd a közeljövő fűtési rendszerét. Ezekből szemezgetve állítottunk össze egy összefoglalót – korántsem a teljesség igényével, csak felvillantva néhányat a lehetséges irányokból, megoldásokból.

Ha fűtésről beszélünk, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a kérdést, hogy vajon mivel fűtünk. Magyarországon egészen az utóbbi időkig a gáz játszott ebben főszerepet, de a jövőre nézve ez már nem mondható el. A régi lakások, házak felújításánál – hacsak nem mutatkozik megoldhatatlan probléma az égéstermék-elvezetésben – a gáz primátusa megmarad. Új építéseknél azonban már valamilyen elektromos megoldás felé billen a mérleg nyelve, és nemcsak a hőszivattyú, de jól szigetelt, hővisszanyerős központi szellőzéssel szerelt ingatlanokban az elektromos ellenállásfűtési megoldások is egyre népszerűbbek. De fűtsünk bármivel is, legalább olyan fontos, hogy mivel szabályozzuk a fűtési rendszerünket. Egy angol szaklap összegyűjtötte a fűtéshez kapcsolódó „perifériákkal” kapcsolatos, az idei évre várható négy legfontosabb trendet. Ezeket ismertetjük most.

A cikk még 3 969 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Fűtési rendszer