Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Komfortzóna

Ha nagy a szükség, van segítség?

Nyilvános illemhelyek a fővárosban

2021/4. lapszám | Lantos Tivadar |  825 |

Ha nagy a szükség, van segítség?

Egy korszerű világváros elképzelhetetlen elegendő számú, higiénikus, és komfortos nyilvános illemhely nélkül. Ma Budapesten minden igényt kielégítenek a személyzettel ellátott vagy éppen az automata WC-k, mind gépészetileg, mind technikai felszereltségüket tekintve. A számuk lehetne több, bár, ha jön a szükség semmi sem lehet elég közel.

Napjainkban, Budapesten a nyilvános illemhelyhálózat újraépítését, üzemeltetését a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. végzi, jelenleg 46 egységgel ott, ahol erre turisztikai és közlekedési szempontból a legnagyobb igény van. Ám nemcsak az FCSM működtet nyilvános illemhelyeket. Több fővárosi kerület is saját beruházás keretében fejlesztette parkjait, tereit, melynek kapcsán WC-ket is létesítettek, így azok száma Budapesten ma ismeretlen.

A Fővárosi Közgyűlés a Fővárosi Csatornázási Művekre bízta a budapesti nyilvános illemhelyek üzemeltetését. A feladat annál is sürgetőbb volt, mivel a budapesti WC-k minősíthetetlen állapotban voltak. Míg 1996-ban még 112 működő és nyitva tartó illemhely volt, 2009-ben 74 nagyon rossz állapotú maradt csupán. Ebből 38 teljesen használhatatlan, romos állapotban került vissza a Csatornázási Művekhez és csak 36 egység volt üzemképes.

A cikk még 8 201 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

WC