Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

HKLLégtechnika

Lakásszellőzés felsőfokon

2021/4. lapszám | támogatott cikk |  7986 |

Lakásszellőzés felsőfokon

A Zehnder magyarországi képviselete, és szakkereskedő hálózata 2011 óta foglalkozik a hővisszanyerős szellőzés termékeinek tervezésével, forgalmazásával, kivitelezésével. Az azóta eltelt idő alatt több ezer otthonban szereztünk tapasztalatokat a lakásszellőzésről. A Zehnder a nyugat-európai piac vezető vállalata a lakásszellőzés területén, olyan innovációk fűződnek a nevéhez, mint a laposított műanyag légcsatorna (2007), vagy a polimer membrános entalpia hőcserélő (2012).

A Zehnder egy 126 éves, svájci gyökerű német vállalatcsoport. 1930 óta foglalkozunk különböző hőleadók gyártásával. A szobai és fürdőszobai radiátorok választékát a hatvanas évek óta a sugárzó fűtő-hűtő rendszerek egészítik ki. A lakásszellőzési termékek a 2000-es évek eleje óta állnak folyamatos fejlesztés alatt. A hővisszanyerős szellőztetők a legjobbak között szerepelnek, legyen szó akár a zajszint, akár a hatásfok, akár a villamos fogyasztási adatok összehasonlításáról. A kínálatban több rekorder található, amely egy vagy több műszaki paraméterében világelső.

Kínálatunk jelenleg tizenöt különböző hővisszanyerős szellőztetőt tartalmaz, kb. 60 különböző változatban, az 50 m3/h légszállítástól kezdve 600 m3/h -ig bezárólag. A gépeken kívül a teljes szellőztetőrendszert kínáljuk a levegőelosztó-rendszertől kezdve a gépek kiegészítőiig is.

Új központi szellőztetők: ComfoAir Standard

Már kaphatók a Zehnder új központi szellőztetői, amik a kínálat belépő szintjét képviselik. A Standard sorozat két gépnagysággal (300 és 375), normál és entalpia hőcserélős változatban kerül a piacra. A gépek fali kezelővel (Comfosense) vagy kapcsolóval üzemeltethetők. A Standard sorozat ár-érték aránya kiváló, különösen a ComfoAir Standard 300 típus, amely a cikk írásának a pillanatában 10%-os akcióval 604 800 Ft-ért vásárolható meg. A gép a 300 m3/h légszállítást még 200 Pa rendszerellenállás esetén is tartja. Más gyártóknál az ilyen árkategóriájú gépek az elnevezésüknek megfelelő – a légszállításra utaló – adatot általában a 0 Pa rendszerellenállás mellett „tudják”. A Zehnder ComfoAir Standard 300 ezekhez képest tehát jóval nagyobb, a kiépített légcsatorna-hálózathoz rugalmasan illeszkedő hővisszanyerős szellőztető.

Felújítások decentralizált szellőztetőkkel

Felújítás esetén a nem központi szellőztetők használhatók. A Zehnder megoldásai két radiál ventilátorral működnek, így egyesével telepíthetők. Halk működésű, magas hővisszanyerési hatásfokkal működő megoldást kínálnak a lakószobák energiatakarékos szellőztetésére.

Partnerek, szerviz, garancia

A Zehnder termékei a szakkereskedő partnereknél vásárolhatók meg. A beüzemelésről, javítószolgálatról a szervizközpont, és országos hálózata gondoskodik. A teljes szellőztetőrendszerre 5 év gyári jótállást kínálunk. Ennek feltételeiről a Zehnder honlapján olvashat többet.

További információ:

Zehnder Group Deutschland GmbH
Magyarországi Kereskedelmi Képviselet
Tóth István
+36 30 268 7010
istvan.toth@zehndergroup.com

SzellőztetésZehnder

Kapcsolódó