Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Ajánló

Nap

2021/7-8. lapszám | Szilágyi László |  7513 |

Nap

„Ég a napmelegtől a kopár szik sarja, Tikkadt épületgépészek szerelnek ma rajta.” Nagy valószínűséggel klímát szerelnek vagy szellőzést kiviteleznek, hiszen az egyre magasabb átlaghőmérsékletnek köszönhetően az épületeink energetikai elvárásai már jó néhány éve a hűtés javára dőltek el a fűtéssel szemben. A kánikulában derül csak ki igazán, hogy milyen jó választás volt egy hőszivattyús rendszer telepítése, ami nemcsak a fűtést, hanem a hűtést is biztosítja.

Ha fellapoznánk a VGF szaklap 10-15 évvel ezelőtti nyári lapszámait, még a napkollektoros cikkekel találkoznánk, ahol azok térhódításáról számoltunk be. Ennek a trendnek már jó ideje vége, de talán nosztalgiából, de újra elővettük most a témát és megnéztük, érdemes-e, és ha igen, milyen megfontolásokból.

Úgy néz ki, már nem fog többet VGF&HKL szaklap zöldenergia, energiatudatosság és „okos” rendszerleírások nélkül megjelenni, hiszen a szakma fejlesztései nemcsak gyártói szinten, de rendszerszinten, a folyamatok újratervezésével, szabályzásával is egyértelműen ebbe az irányba halad, sőt rohan. Az egyre kifinomultabb műszaki megoldások egyre érzékenyebbek, és a finomhangolásukhoz bizony folyamatos tanulásra van szüksége a szakembereknek, amiben segít a VGF&HKL nyári, összevont lapszáma.

Kicsit formabontóan a sok összetett rendszer mellett, azért nem feledkezhetünk meg az alapszerelvényeinkről sem, hiszen nemcsak az újdonságok, hanem a napi, hétköznapi eszközeink összehasonlítása is mankó lehet az épületgépészek munkájához. Ajánlom összehasonlító cikkeinket és táblázatainkat a gyakorló szakemberek részére.

Remélem, minden kedves olvasónknak lesz lehetősége a nyár folyamán pihenésre is időt fordítania és bízom benne, hogy a VGF&HKL szaklap MekkMester rovatát olvasgatva tudunk egy kis vidámságot is csempészni a nyaralásba.

„Előfizetőink a legjobb épületgépészek, a legjobb épületgépészek előfizetőink!”

VGF&HKL szaklap