Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

HKLHűtéstechnika

Passzív hűtés? Működhet!

2021/5. lapszám | Lantos Tivadar |  13 876 |

Passzív hűtés? Működhet!

A passzív hűtés alkalmazása mind tervezői, mind kivitelezői oldalon nagy odafigyelést igényel. A páratartalom, a kondenzvíz elvezetése, a lakás hűtésének korlátai fontos szempontok, melyekre oda kell figyelni.

A passzív hűtőrendszerekben a keringtetéshez, folyadékmozgatáshoz szükséges energián kívül nincs más bevitt energia. Nincs szükség kompresszorra sem, hanem valamilyen – eredendően hűvös – közeget keringtetünk hozzá a csővezetékekben. Ehhez használhatjuk a fűtésre kiépített csővezeték-hálózatot, de használhatunk egy külön erre a célra épült – független – hűtési kört is, amit leginkább fan-coil beépítésével lehet megvalósítani.

A cikk még 5 544 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Hűtés