Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fenntartható klíma, kint és bent

2021/9. lapszám | támogatott cikk |  511 |

Fenntartható klíma, kint és bent

Hogyan férnek meg egymás mellett kényelmi elvárásaink az ökoszisztéma védelmével, kompromisszumok nélkül? Okos döntésekkel és tudatos tervezéssel.

Az Ariston elkötelezett a klímaváltozás visszafordítása mellett, és kizárólag alacsony kibocsátású, valamint energiatakarékos és biztonságos termékeket forgalmaz Magyarországon. Az elköteleződés bizonyítéka a környezetbarát Ariston Nimbus hőszivattyú, mely rendkívül hatékony és fenntartható megoldás az okosotthonok terén. Ez a berendezés a külső levegőt keringtetve fűt télen és hűt nyáron, ráadásul úgy, hogy részben megújuló energiaforrás működteti.

Ennek köszönhetően pedig nemcsak károsanyag-kibocsátása alacsonyabb, mint a klasszikus fűtőberendezéseké, de a kisebb energiafelhasználásnak köszönhetően, a közműszámla is jóval alacsonyabb lehet.

Az Ariston és a fenntarthatóság

A fokozódó klímaválság idején különösen fontos, hogy milyen termékeket és technológiai megoldásokat választunk, amikor otthonunkról és saját kényelmünkről van szó.

A Nimbus Garden installáció ennek a zöld szemléletnek a szimbóluma, mellyel az Ariston célja, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozásra, a megújuló energiák fontosságára és előnyére, továbbá, hogy a lakosságot arra buzdítsa, hogy használjon minél több megújuló energiaforrást, ezzel is óvva környezetünket.

Nimbus Garden

M hőszivattyú olyan ideális trópusi hőmérsékletet generál, amelyben a beültetett növények élőhelyének megfelelő kondíciókat biztosít, minimális energiafelhasználással és CO2-kibocsátással. A nappali 40 °C állandó hőmérséklet mellett a smart home rendszerű irányítási módszer lehetővé teszi, hogy programozottan, egy applikáción keresztül, távoli eléréssel is irányítható legyen a szükséges nappali – esti hőmérséklet-változás, valamint az állandó ciklusok pontos ismétlődése. Ennek hiányában mesterséges melegítést igényelnének.

A hőszivattyú energiatakarékossága még tovább növelhető napelemek csatlakoztatásával. Kiváló megoldás erre az esztétikus Generon napelemes tetőcserép, mely a klasszikus napelemes megoldásokkal ellentétben úgy teszi a házat környezetbaráttá, hogy annak megjelenése stílusos és esztétikus marad.

A Nimbus Gardenben burjánzó trópusi növények az alábbi térségekből származnak: Madagaszkár, Kanári-szigetek, Közép- Amerika, Karib-térség, Dél-Mexikó, Dél-Amerika.

AristonEnergiamegtakarításHőszivattyú